×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense koninklijke familie feest in Frankrijk

  Prins-gemaal Henrik viert 80e verjaardag

  Deense koninklijke familie feest in Frankrijk

  De Deense prins-gemaal Henrik markeert woensdag zijn 80e verjaardag met een fotosessie met zijn gezin in de tuin van het Château de Cayx, zijn buitenverblijf in het zuiden van Frankrijk. De verdere viering is privé, zo liet het Deense hof al enige maanden geleden weten.


  Henriks schoonzus prinses Benedikte neemt in Denemarken de regering van koningin Margrethe waar. Volgens de Deense grondwet moet er altijd een troongerechtigd lid van de koninklijke familie in het land aanwezig blijven om eventueel wetten en besluiten te tekenen. En aangezien Margrethe en haar zoons kroonprins Frederik en prins Joachim in Frankrijk zijn, moet Benedikte in Kopenhagen op de winkel passen.

  Prins-gemaal Henrik en koningin Margrethe vierden dinsdag hun 47e huwelijksdag. De op 11 juni 1934 als graaf de Laborde de Monpezat in Talence geboren Henrik hecht erg aan zijn Franse wijngoed, waar hij persoonlijk toeziet op de productie van wijn. Hij zou de Denen ook aan de wijn hebben gekregen, door er over te vertellen en zijn wijnen ook in Denemarken te verkopen.

  Henrik heeft het niet altijd gemakkelijk gehad met zijn protocollair ondergeschikte positie ten opzichte van zijn sinds 1972 regerende vrouw koningin Margrethe II. De Denen hebben hem ook niet altijd waardering gegeven en hebben zijn Deens met Frans accent lang bekritiseerd. Ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag zijn eerder deze maand wel festiviteiten georganiseerd en ook is op de Deense televisie uitgebreid stilgestaan bij de rol en het werk van de prins-gemaal.

  11 juni 2014 - 12:17