×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense koningin zit met gat in begroting

  Margrethe vult tekort zelf aan

  Deense koningin zit met gat in begroting

  Het Deense koningshuis heeft het afgelopen jaar meer uitgegeven dan begroot. Dat blijkt uit het net gepubliceerde jaarverslag. De overschrijding van het budget bedraagt 565.000 euro en is vooral te wijten aan de extra kosten die gemaakt werden voor de viering van de 75e verjaardag van koningin Margrethe in april.


  Ook waren er extra uitgaven voor onderhoud en renovatie van onder meer de ramen van Fredensborg Slot, de koninklijke stallen en een aantal andere werkzaamheden. Koningin Margrethe II, die 10,5 miljoen euro ontvangt voor het koninklijk 'bedrijf', zal het tekort zelf aanvullen, zo liet het hof weten.

  Het jaarverslag geeft een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden en activiteiten van de koninklijke familie, met daarbij het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima als een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

  1 april 2016 - 16:11