×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense koningin viert 75e verjaardag met groot feest

  Hof maakt programma bekend

  Deense koningin viert 75e verjaardag met groot feest

  Koningin Margrethe viert op 16 april haar 75e verjaardag en die mijlpaal gaat niet ongemerkt voorbij. Het Deense hof maakte woensdag in grote lijnen het programma van de feestelijkheden bekend.


  Op 25 maart zal door de koningin zelf de tentoonstelling 'H.M. Koningin Margrethe II van Denemarken – Een kledingparade' worden geopend in het Paleis Frederiksborg in Hillerød. Hier wordt in de Ridderzaal aan de hand van galajurken, andere kleding en foto's het leven van de Deense vorstin verteld. Twee weken later zal in het muziekgebouw van de stad Aarhus, op het schiereiland Jutland, een gala-avond worden gehouden. In die stad staat de residentie Marselisborg, waar de koningin en haar familie traditioneel de paasdagen doorbrengen.

  Aan de vooravond van haar verjaardag, 15 april, wordt koningin Margrethe geëerd met een gala-banket op Paleis Christiansborg in Kopenhagen. Een dag later vindt om 12.00 uur de traditionele balkonscène plaats bij het Paleis Amalienborg. De koningin en haar familie zullen dan worden toegezongen door de Deense bevolking. Vervolgens maken koningin en prins een rijtoer door de stad naar het Raadhuis, waar een lunchreceptie zal worden gehouden. 's Avonds is er een diner op Paleis Fredensborg, ten noorden van Kopenhagen.

  28 januari 2015 - 10:43