Deense koningin Margrethe blijft deze zomer thuis

Iedereen zegt plannen af. Feestjes gaan niet door. Ook het Deense koningshuis doet een stapje terug en cancelt alle zomerplannen.

Geen reisplannen of korte tripjes voor koningin Margrethe aankomende zomer. En dat geldt ook voor de rest van de koninklijke familie in Denemarken. Besloten is om reeds gemaakte plannen af te blazen. Allemaal in een poging om de verspreiding van corona af te vlakken.

Margrethe wordt op 16 april 80 jaar. Allerlei feestelijkheden rondom haar verjaardag werden eerder al gecanceld. Gelukkig kwamen er wel leuke ideeën van het Deense volk om er toch bij stil te kunnen staan. Of eigenlijk het tegenovergestelde van stil! Maar ook andere activiteiten van de Deense royals in juni en juli bijvoorbeeld gaan niet meer door.

Lees ook:

Het gaat onder meer om het aanmeren van de koningin met het koningsschip Dannebrog, begin juni. Wel wordt gekeken of dit ingehaald kan worden, in het voorjaar van 2021. Ook het Eeuwfeest dat de aansluiting van Zuid-Jutland bij Denemarken viert, gaat niet door. Hier zou Margrethe eigenlijk de route volgen van haar voorvader koning Christian. Hij verwelkomde er in 1920 de nieuwe inwoners.

Misschien kan Margrethe haar zomerdagen nu opvullen met lekker klussen in en om huis, zoals de Zweedse Carl Gustav doet. Of het voorbeeld van Belgische gedetineerden volgen en mondkapjes maken. We wensen de koningin hoe dan ook alsnog een mooie verjaardag en veel gezondheid toe.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen