Deens koningspaar leest gedichten voor

Koningin Margarethe van Denemarken en haar man prins-gemaal Henrik hebben vrijdag gedichten voorgelezen in het kunstmuseum ARoS in Aarhus. De prins-gemaal las een selectie van zijn gedichten voor in het Frans, de koningin nam de Deense vertaling van zijn poëzie voor haar rekening.

De meest recente gedichten van prins-gemaal Henrik werden dit jaar gepubliceerd onder de titel La part des anges. In 1982 debuteerde hij met zijn gedichtenbundel Chemin faisant. Sindsdien publiceerde hij verschillende literaire werken.

In het het kunstmuseum is nog tot en met 23 februari de expositie Pas de deux royal te zien, met werken van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik. De expositie bestaat uit 150 kunstwerken, verspreid over tien zalen. Werk van koningin Margrethe, die eerder onder meer decors en kostuums ontwierp voor balletvoorstellingen, werd al vaker tentoongesteld. De koningin ontwierp ook kerkgewaden, illustreerde boeken en maakt regelmatig collages en schilderijen. Henriks bijdrage zijn beeldhouwwerken en gedichten, die hij op band zelf voorleest – in het Frans, zijn moedertaal.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen