×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deens koningspaar leest gedichten voor

  Deens koningspaar leest gedichten voor

  Koningin Margarethe van Denemarken en haar man prins-gemaal Henrik hebben vrijdag gedichten voorgelezen in het kunstmuseum ARoS in Aarhus. De prins-gemaal las een selectie van zijn gedichten voor in het Frans, de koningin nam de Deense vertaling van zijn poëzie voor haar rekening.


  De meest recente gedichten van prins-gemaal Henrik werden dit jaar gepubliceerd onder de titel La part des anges. In 1982 debuteerde hij met zijn gedichtenbundel Chemin faisant. Sindsdien publiceerde hij verschillende literaire werken.

  In het het kunstmuseum is nog tot en met 23 februari de expositie Pas de deux royal te zien, met werken van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik. De expositie bestaat uit 150 kunstwerken, verspreid over tien zalen. Werk van koningin Margrethe, die eerder onder meer decors en kostuums ontwierp voor balletvoorstellingen, werd al vaker tentoongesteld. De koningin ontwierp ook kerkgewaden, illustreerde boeken en maakt regelmatig collages en schilderijen. Henriks bijdrage zijn beeldhouwwerken en gedichten, die hij op band zelf voorleest – in het Frans, zijn moedertaal.

  27 december 2013 - 17:33