De 80-jarige verjaardag van koningin Margrethe wordt op een andere manier gevierd

Het had een groot koninklijk feest moeten worden, maar helaas kan dit door de coronacrisis niet doorgaan. De koningin zit dit jaar dus voor de televisie waar ze wordt toegezongen door landgenoten. Vanochtend stond ze ook op haar balkon in, jawel, haar nachtjapon. Het is een Deense traditie om de jarige wakker te zingen. Haar personeel hield deze traditie in ere.

Teruggetrokken

Bij haar 75e verjaardag vijf jaar geleden stonden familie en koninklijke gasten nog onder haar slaapkamerraam. Ook deze speciale aangelegenheid kon dit jaar niet door gaan. Margrethe heeft zich sinds maart teruggetrokken in het Fredenborg Slott om besmetting te voorkomen.

Net uit bed-look

Best bijzonder zichzelf zo ’s ochtend vroeg vertoonde.  Het gebeurt namelijk niet vaak dat de koningin zich net uit bed in een nachtjapon met bloemetjes, zonder make-up en een haarband laat zien. De acht kleinkinderen van de koningin verrasten hun oma met een verjaardagsgroet via Instagram. Met bordjes maakten ze samen het woord ‘Tilykke,’ dat gefeliciteerd betekent.

Lees ook:

De Deense koningin Margrethe heeft dit jaar een bijzondere verjaardagswens.

Jarige koningin Margrethe: geef bloemen niet aan mij maar aan ouderen

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen