Dat scheelt: koning Margrethe laat weten dat ze een overschot heeft op haar begroting

Vandaag publiceerde het paleis het jaarrapport, en dat ziet er goed uit! De begroting van de Deense koningin Margrethe laat over het afgelopen jaar een overschot zien van 1,9 miljoen Deense kroon (254.000 euro). De grootmeester van de koningin concludeert hieruit dat het koningshuis met succes heeft gewerkt aan het aanpassen van de organisatie.

In het jaarverslag is er een uitgebreid overzicht gegeven van de activiteiten van de koninklijke familie in 2019. De koningin en leden van haar familie hebben in totaal meer dan 580 officiële taken verricht, zowel in eigen land als in het buitenland. Dit zijn taken als audiënties, een staatsbezoek, ontvangsten, het voorzitten van de staatsraad, het uitreiken van onderscheidingen en prijzen en het openen van tentoonstellingen.

Anders dan in Nederland, wordt in het rapport ook verantwoording afgelegd over de uitgaven van het hof. Dat wordt allemaal samengevat in de jaarrekening, waar ook het overschot in terug te zien is. De begroting van dit jaar zal waarschijnlijk een nog groter overschot laten zien omdat alle publieke activiteiten vanwege de coronacrisis zijn afgelast.

Lees ook:

Het is toch nog mogelijk om een kijkje te nemen in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Momenteel is het paleis gesloten vanwege de coronacrisis. Op 30 mei zendt Omroep MAX een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van de koning uit op televisie.

Kijkje nemen in het gesloten Paleis op de Dam? Omroep MAX geeft een exclusieve rondleiding

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen