×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dat scheelt: koning Margrethe laat weten dat ze een overschot heeft op haar begroting

  Het jaarrapport van 2019 ziet er goed uit!

  Dat scheelt: koning Margrethe laat weten dat ze een overschot heeft op haar begroting

  Vandaag publiceerde het paleis het jaarrapport, en dat ziet er goed uit! De begroting van de Deense koningin Margrethe laat over het afgelopen jaar een overschot zien van 1,9 miljoen Deense kroon (254.000 euro). De grootmeester van de koningin concludeert hieruit dat het koningshuis met succes heeft gewerkt aan het aanpassen van de organisatie.


  In het jaarverslag is er een uitgebreid overzicht gegeven van de activiteiten van de koninklijke familie in 2019. De koningin en leden van haar familie hebben in totaal meer dan 580 officiële taken verricht, zowel in eigen land als in het buitenland. Dit zijn taken als audiënties, een staatsbezoek, ontvangsten, het voorzitten van de staatsraad, het uitreiken van onderscheidingen en prijzen en het openen van tentoonstellingen.

  Anders dan in Nederland, wordt in het rapport ook verantwoording afgelegd over de uitgaven van het hof. Dat wordt allemaal samengevat in de jaarrekening, waar ook het overschot in terug te zien is. De begroting van dit jaar zal waarschijnlijk een nog groter overschot laten zien omdat alle publieke activiteiten vanwege de coronacrisis zijn afgelast.

  Lees ook:

  Het is toch nog mogelijk om een kijkje te nemen in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Momenteel is het paleis gesloten vanwege de coronacrisis. Op 30 mei zendt Omroep MAX een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van de koning uit op televisie.

  Kijkje nemen in het gesloten Paleis op de Dam? Omroep MAX geeft een exclusieve rondleiding

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  14 mei 2020 - 16:31