Daniel heeft bijzondere verrassing voor jarige Victoria

Prins Daniel heeft een verrassing in petto voor kroonprinses Victoria, die vrijdag veertig jaar wordt. De verjaardag van de kroonprinses wordt vrijdag en zaterdag groots gevierd in Zweden.

Hoe Daniel zijn echtgenote gaat verrassen, blijft nog even geheim. “Daar ga ik nog niets over zeggen”, zei de prins donderdagochtend, vlak voor een potje golf, tegen Expressen. “Wat ik van plan ben, is privé”, lachte Daniel. Wel verklapte hij dat er “natuurlijk” iets gepland is voor Victoria’s verjaardag en dat een cadeau onderweg is.

Zweden kijkt al weken uit naar de veertigste verjaardag van Victoria, die wordt gevierd met onder meer saluutschoten in het hele land, een rijtocht door Stockholm en een groot muzikaal feest op Öland. In aanloop naar Victoria’s verjaardag sprak Expressen zo’n dertig vrienden, bekenden, collega’s en docenten van de kroonprinses. Zij omschrijven haar onder meer als ambitieus en oprecht geïnteresseerd.

Evenwichtiger

In de special is ook ruimte voor anekdotes. Zo vertelt hofpredikant Hans Rhodin over een zomerkamp dat Victoria als vijftienjarige bijwoonde. Toen Rhodin een vrijwilliger zocht om de wc’s schoon te maken, stak de kroonprinses als eerste haar hand op. “Ze maakte ook de bedden op en deed de afwas, net als ieder ander.”

Volgens Rhodin zit Victoria de laatste jaren goed in haar vel. “Ze is erg gelukkig met haar gezin.” Een hofmedewerker beaamt dat. “Het is zeldzaam om haar zonder de kinderen te zien. Ze is een aanwezige, betrokken moeder.”

Victoria’s voormalig mentor Louise Dinkelspiel ziet dat de kroonprinses “evenwichtiger” is geworden door de komst van prinses Estelle (5) en prins Oscar (1). “Voorheen kon ze dingen moeilijk loslaten, maar sinds ze kinderen heeft, neemt ze de tijd voor het moederschap. Als ze bij hen is, is ze niet bezig met haar telefoon of e-mail.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen