×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Daniel heeft bijzondere verrassing voor jarige Victoria

  Daniel heeft bijzondere verrassing voor jarige Victoria

  Prins Daniel heeft een verrassing in petto voor kroonprinses Victoria, die vrijdag veertig jaar wordt. De verjaardag van de kroonprinses wordt vrijdag en zaterdag groots gevierd in Zweden.


  Hoe Daniel zijn echtgenote gaat verrassen, blijft nog even geheim. “Daar ga ik nog niets over zeggen”, zei de prins donderdagochtend, vlak voor een potje golf, tegen Expressen. “Wat ik van plan ben, is privé”, lachte Daniel. Wel verklapte hij dat er “natuurlijk” iets gepland is voor Victoria’s verjaardag en dat een cadeau onderweg is.

  Zweden kijkt al weken uit naar de veertigste verjaardag van Victoria, die wordt gevierd met onder meer saluutschoten in het hele land, een rijtocht door Stockholm en een groot muzikaal feest op Öland. In aanloop naar Victoria’s verjaardag sprak Expressen zo’n dertig vrienden, bekenden, collega’s en docenten van de kroonprinses. Zij omschrijven haar onder meer als ambitieus en oprecht geïnteresseerd.

  Evenwichtiger

  In de special is ook ruimte voor anekdotes. Zo vertelt hofpredikant Hans Rhodin over een zomerkamp dat Victoria als vijftienjarige bijwoonde. Toen Rhodin een vrijwilliger zocht om de wc’s schoon te maken, stak de kroonprinses als eerste haar hand op. “Ze maakte ook de bedden op en deed de afwas, net als ieder ander.”

  Volgens Rhodin zit Victoria de laatste jaren goed in haar vel. “Ze is erg gelukkig met haar gezin.” Een hofmedewerker beaamt dat. “Het is zeldzaam om haar zonder de kinderen te zien. Ze is een aanwezige, betrokken moeder.”

  Victoria’s voormalig mentor Louise Dinkelspiel ziet dat de kroonprinses “evenwichtiger” is geworden door de komst van prinses Estelle (5) en prins Oscar (1). “Voorheen kon ze dingen moeilijk loslaten, maar sinds ze kinderen heeft, neemt ze de tijd voor het moederschap. Als ze bij hen is, is ze niet bezig met haar telefoon of e-mail.”

  13 juli 2017 - 12:06