×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Philip krijgt langere rijtoer dan Madeleine

  Prins treedt in het huwelijk met Sofia Hellqvist

  Carl Philip krijgt langere rijtoer dan Madeleine

  In het centrum van Stockholm zijn de dranghekken al grotendeels opgesteld langs de route die prins Carl Philip en zijn bruid prinses Sofia bij de rijtoer na hun huwelijk zullen afleggen door de stad. Ze doen dat in een door vier paarden getrokken open Parade Barouche, die ook bij eerdere koninklijke huwelijken is gebruikt.


  Volgens het draaiboek vertrekt het bruidspaar om 17.25 uur van het Koninklijk Paleis, waar de huwelijksinzegening plaatsvindt in de slotkerk, en moet het 2,7 kilometer lange parcours binnen een half uur worden afgelegd.

  De route is iets langer dan die voor prinses Madeleine twee jaar geleden, aldus een paleiswoordvoerder. Dat heeft een praktische reden. In de tussentijd moeten alle bruiloftsgasten naar de Logården, aan de zijkant worden geloodst, om Carl Philip en Sofia aan het einde van de rijtoer op te vangen en te verwelkomen. "Daar is tijd voor nodig."

  Diner en feest

  Anders dan bij prinses Madeleine wordt het bruiloftsdiner en feest in het Koninklijk Paleis gehouden. Madeleine gaf de voorkeur aan de ouderlijke woning Drottningholm aan de rand van Stockholm, waar de gasten per boot naartoe werden gebracht.

  Diezelfde boot vervoerde vrijdag de bruiloftsgasten naar de feestlocatie op het eiland Skeppsholmen, waar in een bunker een diner en dansfestijn werden gehouden. De hoogzwangere Madeleine maakte de vaartocht niet mee, maar sloot zich later met man Chris O'Neill bij het gezelschap aan. Haar aanwezigheid bij de festiviteiten werd door het hof ook pas eind deze week bevestigd.

  13 juni 2015 - 14:49