×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Philip en Sofia trouwen op 13 juni 2015

  Weer een junibruiloft in het Zweedse koningshuis

  Carl Philip en Sofia trouwen op 13 juni 2015

  Prins Carl Philip van Zweden en zijn verloofde Sofia Hellqvist hebben hun huwelijksdatum bekendgemaakt. Op zaterdag 13 juni 2015 stappen de twee in het huwelijksbootje in de kerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm


  'We kijken uit naar een zomerbruiloft in het midden van juni, wanneer het in Zweden zo mooi is. Het is een belangrijke dag voor ons en we verheugen ons er enorm op', aldus de prins en zijn verloofde in een mededeling van het hof. Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist maakten op 27 juni hun verloving bekend.

  Het lijkt in het Zweedse koningshuis inmiddels traditie om in juni te trouwen. Op 19 juni 1976 vond het huwelijk van koning Carl Gustaf en koningin Silvia plaats in de Grote Kerk van de Zweedse hoofdstad. Op die plek trouwde ook hun oudste dochter Victoria met Daniel Westling, op de dag af 34 jaar later. Op 8 juni 2014 trad prinses Madeleine in het huwelijk met Chris O'Neill. Net als prins Carl Philip en Sofia kozen zij voor de kerk van het Koninklijk Paleis. Verder trouwden ook de zussen van koning Carl Gustaf, met uitzondering van prinses Birgitta, in juni.

  23 oktober 2014 - 13:17