Carl Philip en Sofia: ‘Natuurlijk willen we kinderen’

De Zweedse prins Carl Philip en zijn kersverse verloofde Sofia Hellqvist hebben maandag voor het eerst gesproken over hun verloving. Het aanzoek van de 35-jarige prins kwam voor Sofia als een verrassing, vertelt het paar in een exclusief interview met de Zweedse regionale kranten van Dalarnas Tidningar.

"Ik was nerveus”, vertelt Carl Philip over zijn aanzoek. "De avond van tevoren werd ik meerdere malen wakker. Ik weet niet of Sofia dat doorhad. Het moest een verrassing zijn.” Volgens Sofia is dat gelukt. Carl Philip vroeg haar vroeg in de ochtend ten huwelijk. Hoewel Sofia normaal gesproken eerder wakker is dan haar toekomstige man, was hij haar dit keer voor. "Hij kwam al zo opvallend wakker over die ochtend."

De twee daten sinds 2010 en hebben nog geen tijd gehad om hun toekomst verder uit te stippelen. "We doen het rustig aan", zegt Sofia. "Natuurlijk willen we kinderen in de toekomst", voegt haar verloofde toe. "We willen leven, samen dingen doen en voor nu vooral van elkaar genieten."

Anderhalve week geleden werd bekend dat prins Carl Philip zich had verloofd met zijn 29-jarige vriendin. Het paar gaat in de zomer van 2015 trouwen. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. De 35-jarige prins is de enige zoon van het Zweedse koningspaar. Zijn zussen kroonprinses Victoria en prinses Madeleine zijn al getrouwd.