×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Philip en Sofia: feest in oude bunker

  Aan vooravond bruiloft

  Carl Philip en Sofia: feest in oude bunker

  Prins Carl Philip heeft een bijzondere plek uitgekozen voor het grote feest vrijdag aan de vooravond van zijn huwelijk met Sofia Hellqvist. Plaats van handeling is een enorme bunker op het stadseiland Skeppsholmen, tegenover het koninklijk paleis. Dat meldde althans de boulevardkrant Expressen in de extra bijlage ter gelegenheid van het prinselijk huwelijk.


  Het bunkercomplex is in 1939 gebouwd en heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter, groot genoeg voor een royaal feest. De Zweedse marine had het tot 2010 in gebruik. Sindsdien is de bunker een tentoonstellings- en feestruimte. Carl Philip kent het complex waarschijnlijk nog uit de tijd dat hij bij de Zweedse marine diende.

  Het hof heeft over het feest geen verdere mededelingen gedaan. Het is een privéaangelegenheid. Volgens Expressen is er een voorontvangst en worden de gasten per boot naar Skeppsholmen gebracht. Het feest kan lang duren want de huwelijksinzegening is zaterdagmiddag pas om 16.30 uur.

  12 juni 2015 - 16:42