×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Philip bevorderd tot majoor

  Zweedse prins kreeg onderscheidingstekens uitgereikt

  Carl Philip bevorderd tot majoor

  De Zweedse prins Carl Philip heeft woensdagavond in Berga, ten zuiden van Stockholm, de versierselen ontvangen die horen bij de rang van majoor in het Amfibieregiment. Dat heeft het Zweedse hof bekendgemaakt.


  Prins Carl Philip, die vorige maand nog deelnam aan een uitgebreide internationale marineoefening in de Oostzee, kreeg zijn onderscheidingstekens tijdens een korte plechtigheid van de commandant van het regiment, overste Peder Ohlsson.

  Carl Philip is sinds 2002 reserveofficier bij het Amfibieregiment. In 2007 werd hij voor het laatst bevorderd, toen tot kapitein. De prins, de enige zoon van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, gaat volgend jaar trouwen met Sofia Hellqvist. Zij maakte dinsdag aan de zijde van haar verloofde haar debuut bij de opening van het Zweedse parlementaire jaar.

  2 oktober 2014 - 09:55