Carl Philip aangereden door bus

De auto van de Zweedse prins Carl Philip is vanmorgen in Stockholm aangereden door een bus, meldt de krant Expressen. Het ongeluk zou zijn gebeurd toen de prins stilstond voor een stoplicht. Volgens het hof maakt de prins het goed, al heeft zijn auto aan de achterkant schade opgelopen.

Rond negen uur vanochtend werd de auto van de prins, een Porsche Cayenne, geraakt door een lijnbus, niet ver van Carl Philips huis op het schiereiland Djurgården. Volgens de buspassagiers had hun chauffeur niet door dat de auto's voor hem stilstonden voor een rood stoplicht. De prins bleef kalm nadat hij was uitgestapt. Nadat hij de schade aan zijn auto had vastgesteld, had hij een kort gesprek met de buschauffeur en kon hij snel zijn weg vervolgen.

Carl Philip, het tweede kind van de Zweedse koning Carl Gustaf, was in 2011 ook al betrokken bij een aanrijding. Bovendien verloor de prins al eens per ongeluk zijn rijbewijs, dat vervolgens werd teruggebracht door de eerlijke vinder. In zijn vrije tijd is Carl Philip een fervent rallyrijder.