×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf van Zweden: ‘Een Bernadotte treedt niet af’

  Koningspaar brengt staatsbezoek aan Frankrijk

  Carl Gustaf van Zweden: ‘Een Bernadotte treedt niet af’

  “Een Bernadotte treedt niet af.” Met die boodschap is koning Carl XVI Gustaf van Zweden dinsdag begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan Frankrijk, het stamland van zijn koningshuis. In een interview met dagblad Le Figaro benadrukte de Zweedse koning dat, in tegenstelling tot wat de koningen van Spanje en België en de Nederlandse koningin recent hebben gedaan, aftreden bij hem niet tot de opties behoort.


  Carl Gustaf (68), op de troon sinds het overlijden van zijn grootvader in 1973, is ook nog niet zo oud als zijn teruggetreden collega’s Juan Carlos (76), Albert (80) en Beatrix (76). In Zweden geven opiniepeilingen regelmatig aan dat de bevolking een voorkeur heeft voor Carl Gustafs dochter kroonprinses Victoria, maar die staat allesbehalve te trappelen omdat ze tijd wil besteden aan haar jonge gezin.

  Als Carl Gustaf net zo’n sterk gestel heeft als zijn twee voorgangers blijft hij nog wel even op de troon. Koning Gustaf V (regerend van 1907 tot 1950) werd 92 jaar en koning Gustaf VI Adolf (1950-1973) werd 90.

  2 december 2014 - 12:23