×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf staat stil bij aanslag

  Carl Gustaf staat stil bij aanslag

  De Zweedse koning Carl Gustaf heeft in zijn kersttoespraak uitgebreid stilgestaan bij de aanslag in de binnenstad van Stockholm in april van dit jaar. Bij de terreurdaad kwamen vijf mensen om het leven.


  Carl Gustaf prees de inzet van de hulpdiensten en omstanders die volgens hem lieten zien wat medemenselijkheid betekent. 'Ze toonden moed, handelden kordaat, maar bedachtzaam.' De vorst had ook oog voor de nabestaanden. 'Mijn familie en ik willen onze oprechte deelneming tonen tijdens deze zware en eerste Kerstmis zonder uw naasten en geliefden.'

  Ook loofde de koning de inzet van de vele vrijwilligers in Zweden die klaarstaan voor mensen die hulp nodig hebben. Hij noemde die hulp en blijken van medemenselijkheid sterker dan haat, geweld en ongenoegen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd.

  Tenslotte stond Carl Gustaf ook nog stil bij enkele feestelijke gebeurtenissen in zijn familie, zoals de geboorte van prins Gabriel, de zoon van prins Carl Philip en prinses Sofia. Ook haalde hij de veertigste verjaardag van kroonprinses Victoria aan. De vorst zei genoten te hebben van de feestelijkheden en vertelde ook dat hij het fijn vindt dat zijn dochter de tijd neemt om door alle landsdelen van Zweden te wandelen. “Ze heeft dezelfde liefde voor de natuur die ik heb”, zei hij.

  25 december 2017 - 15:54