×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf spreekt van ‘verachtelijke daad’

  Carl Gustaf spreekt van ‘verachtelijke daad’

  Koning Carl Gustaf heeft zaterdag een toespraak gehouden na de aanslag in het centrum van Stockholm. De Zweedse koning sprak van een 'verachtelijke daad'. Een man reed vrijdag in een vrachtwagen op het wandelende publiek in, waardoor vier doden vielen en vijftien mensen gewond raakten.


  "We zijn allemaal geschokt door wat er is gebeurd. Maar ik zie ook de kracht van de bevolking. Er zijn veel meer mensen die willen helpen dan kwaad willen doen. Dat geeft mij troost en hoop", sprak de koning zaterdagmiddag. "Helaas hebben we een aantal gewelddadige acties in het verleden meegemaakt, maar we zijn erin geslaagd hiermee om te gaan. Dat zullen we ook nu doen. Zweden is en blijft een veilig en rustig land."

  Ook bedankte de vorst de hulpdiensten voor hun inspanningen na het incident. "Politie, ziekenhuizen en hulpdiensten hebben fantastisch werk gedaan en zo de schade geminimaliseerd."

  Carl Gustaf en koningin Silvia waren in Brazilië voor een officieel bezoek. Het Zweedse koningspaar keerde zaterdag terug naar Zweden.

  8 april 2017 - 23:25