×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf snuift cultuur in Indonesië

  Carl Gustaf snuift cultuur in Indonesië

  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben zich dinsdag ondergedompeld in de Indonesische cultuur. Het Zweedse koningspaar, dat op staatsbezoek is in Indonesië, bezocht een paar toeristische trekpleisters in de hoofdstad Jakarta.


  Zo wandelden Carl Gustaf en Silvia een rondje door Kota Toea, het oude centrum van Jakarta. Het koningspaar zag hoe stoffen werden gebatikt en bekeek een aantal wajang-poppen, die gebruikt worden tijdens de traditionele Indonesische poppenspellen.

  Ook namen de Zweedse koning en koningin een kijkje in een kunstmuseum en bezochten ze de haven van Jakarta. Daar kreeg Carl Gustaf een rondleiding door het controlecentrum, dat sinds kort met Zweedse radarapparatuur werkt.

  Het koningspaar is drie dagen in Indonesië, op uitnodiging van president Joko Widodo. Hij ontving zijn Zweedse gasten maandag. Het staatsbezoek van Carl Gustaf en Silvia staat in het teken van handel, duurzaamheid, onderzoek en innovatie. Woensdag, de laatste dag van het staatsbezoek, zijn de koning en koningin in Bandung.

  23 mei 2017 - 14:12