×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf reikt prijs uit op Öland

  Carl Gustaf reikt prijs uit op Öland

  Koning Carl Gustaf van Zweden heeft bij zijn zomerresidentie Solliden op het vakantie-eiland Öland dinsdag de prijs voor ‘Ölander van het jaar’ uitgereikt aan atletiekcoach Arne Svensson.


  De uitreiking volgde daags na de grote, maar deels verregende viering van de 37e verjaardag van kroonprinses Victoria in het atletiekstadion van Borgholm, op enkele kilometers van Solliden. De koninklijke familie brengt daar altijd enige tijd door rond de verjaardag van Victoria.

  Arne Svensson kreeg de onderscheiding voor zijn 40-jaar lange inzet en niet aflatende enthousiasme waardoor duizenden kinderen en tieners op Öland op beginners- en gevorderdenniveau in aanraking zijn gekomen met de sport. "Hij is een voorbeeld voor een nieuwe generatie leiders”, aldus de jury.

   

  De prijs is in 1980 ingesteld en werd lange tijd uitgereikt tijdens het verjaardagsfeest van Victoria. Sinds enkele jaren is het daarvan losgekoppeld en overhandigt de koning de prijs persoonlijk tijdens een treffen in Solliden.

  15 juli 2014 - 21:33