Carl Gustaf ontvangt Tunesische president

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft woensdag de Tunesische president Beji Caid Essebsi ontvangen. De president brengt, op uitnodiging van de koning, van 4 tot 6 november een staatsbezoek aan Zweden.

De president en zijn echtgenote kwamen woensdagochtend aan. Ze werden op het vliegveld in Stockholm ontvangen door kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel. Vervolgens stond er een ontmoeting met koning Carl Gustaf en koningin Silvia op het programma. In de avond vindt een staatsbanket plaats in het koninklijk paleis, waarbij ook prins Carl Philip aanwezig zal zijn. Zijn echtgenote prinses Sofia ontbreekt, omdat zij momenteel voor haar stichting Project Playground in Zuid-Afrika is.

Belangrijke thema's waar de koning, de president en anderen over zullen praten tijdens dit bezoek zijn handel, technologie, duurzaamheid, decentralisatie, lokale besluitvorming en het voorkomen van sociale uitsluiting. De Tunesische president krijgt gezelschap van de minister van Buitenlandse Zaken en van de minister van Communicatie en Digitale Economie van Tunesië. Net als een vertegenwoordiging van het Tunesische bedrijfsleven.