×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf kan gewoon naar Pyeongchang

  Carl Gustaf kan gewoon naar Pyeongchang

  Het Zweedse koningspaar vertrekt dit weekeinde zoals gepland naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Het overlijden van de Deense prins Henrik eerder deze week heeft in de reisplannen geen verandering gebracht.


  Aanvankelijk werd gedacht dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia eerder zouden terugkeren voor de uitvaartdienst dinsdag in Kopenhagen. Maar op verzoek van Henrik blijft de kring van genodigden beperkt tot naaste familie en vrienden.

  Koning Carl Gustaf had als neef van koningin Margrethe daartoe kunnen behoren, maar dat blijkt niet het geval. Ook van andere koninklijke families wordt geen afvaardiging verwacht, zo werd donderdag vanuit Kopenhagen gemeld, met uitzondering van de Griekse (ex-)koning Constantijn en koningin Anne-Marie, zwager en zus van koningin Margrethe.

  De Zweedse kroonprinses Victoria en echtgenoot Daniel zijn vrijdag in de Litouwse hoofdstad Vilnius voor de viering van het eeuwfeest van de onafhankelijkheid. De Deense kroonprinses Mary heeft vanwege het overlijden van haar schoonvader haar deelname afgezegd.

  15 februari 2018 - 21:40