×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf en Silvia ontmoeten Ibrahimovic in Parijs

  Op eerste dag staatsbezoek aan Frankrijk

  Carl Gustaf en Silvia ontmoeten Ibrahimovic in Parijs

  De Zweedse koning Carl XVI Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia hebben dinsdagmiddag een ontmoeting gehad met de voor Paris Saint-Germain spelende Zweedse voetbalinternational Zlatan Ibrahimovic. 'Koning ontmoet voetbalkoning' kopten Zweedse media met een knipoog.


  Reden voor het bezoek aan de succesvolle Franse voetbalclub was om meer te weten te komen over het integratieproject dat de Paris SG Stichting heeft ontwikkeld voor de kinderen en jongeren.

  Het Zweedse koningspaar is voor een driedaags staatsbezoek in Frankrijk en kwam rechtstreeks van de ontvangst door president François Hollande in het Elysée-paleis naar het stadion van PSG.

  Te weinig staatsie

  Hollande kreeg dinsdag de wind van voren in de krant Le Figaro voor zijn aanpak van het staatsbanket voor het koningspaar. Het is een schande en Frankrijk onwaardig dat de president daarvoor als kledingvoorschrift ‘donker pak’ heeft uitgevaardigd.

  Het past niet dat de smoking in de kast moet blijven, aldus de conservatieve krant. Le Figaro vraagt zich af wat koning Carl Gustaf, die rond het middaguur werd verwelkomd op het Elyséepaleis, wel moet denken. Bij zijn eerste staatsbezoek in 1980 werd hij nog getrakteerd op een staatsbanket in de spiegelzaal van het paleis van Versailles en nu lijkt de ontvangst meer op een zakendiner in het presidentieel paleis. Hollande doet te gewoontjes en dat is niet gepast, vindt de krant.

  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia die Hollande op hun beurt woensdag een diner aanbieden in het Théâtre Chaillot, zullen zich er niet over uitlaten. Zij begonnen hun bezoek in het steenkoude Parijs dinsdagmorgen bij de Dôme des Invalides, waar ze het graf van keizer Napoleon Bonaparte bezochten.

  Het Zweedse koningshuis stamt af van een van Napoleons generaals, Jean-Baptiste Bernadotte, die in 1818 als Karl XIV Johan koning van Zweden en Noorwegen werd.

  2 december 2014 - 16:22