Carl Gustaf en Silvia genieten van de zon

Het Zweedse koningspaar is op zomervakantie aan de Franse Rivièra. Dat blijkt uit opnamen die paparazzi deze week van koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben gemaakt in Saint-Tropez.

Anders dan het Nederlandse koningshuis hanteert het Zweedse hof geen zogenoemde Mediacode waarmee wordt geprobeerd afspraken te maken over het maken en publiceren van bijvoorbeeld vakantiefoto’s.

Het Zweedse koningspaar wordt dan ook regelmatig tijdens het verblijf in Frankrijk gevolgd door fotografen en ook dochter prinses Madeleine moet in New York rekening houden met paparazzi die haar tijdens een wandeling met baby Leonore willen fotograferen.

Polaris

Het Deense Billed Bladet en de website Royalista publiceren donderdag foto’s van een ontspannen koning Carl Gustaf en koningin Silvia die aan het varen zijn op een bootje bij Saint-Tropez. De koning heeft ook zijn boot Polaris aan de Franse kust liggen.

Dit weekeinde keert Carl Gustaf overigens terug naar Zweden, waar op het eiland Öland maandag met de hele koninklijke familie de 37e verjaardag wordt gevierd van kroonprinses Victoria.