×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf en Silvia bezoeken school Trollhättan

  Koningspaar steekt kaars aan voor slachtoffers

  Carl Gustaf en Silvia bezoeken school Trollhättan

  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden hebben donderdag in Trollhättan een bezoek gebracht aan de school waar vorige maand een man met een zwaard tekeerging. Het koningspaar ontmoette docenten en scholieren die getuige waren van het incident.


  Ook staken Carl Gustaf en Silvia een kaars aan voor de slachtoffers. Een gemaskerde man doodde op 22 oktober een docent en een 11-jarige leerling met een zwaard. Een andere docent en een tweede scholier raakten gewond.

  'Zweden is in shock', liet de koning een paar uur na de aanval weten. Hij en zijn familie namen vorige maand met ‘grote verslagenheid en verdriet’ kennis van de gebeurtenissen.

  12 november 2015 - 13:54