×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Carl Gustaf begint aan verjaardagsmarathon

  Carl Gustaf begint aan verjaardagsmarathon

  Koning Carl Gustaf is zaterdag pas jarig maar maandagavond is hij samen met koningin Silvia begonnen aan een lange verjaardagsmarathon, met deze week elke dag wel een festiviteit. De Zweedse koning wordt op 30 april 70 jaar en heeft in interviews al gezegd niet aan pensionering te denken. Hij voelt zich nog jeugdig en fit.


  In het Koninklijke Theater woonde het koningspaar met prins Daniel en Carl Philip een avond bij waarin de Oostzee centraal stond en die werd aangekondigd als een ontmoeting tussen kunst en wetenschap. Het programma was samengesteld door onder meer de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen, de Koninklijke Zweedse Academie van Krijgskunde en de Koninklijke Zweedse Academie van Landbouw en Bosbouw.

  Vanuit verschillende invalshoeken werd gekeken naar de toekomst en de bedreigingen van de Oostzee, zoals naar geologie en bevolkingsmigratie, ecosystemen en milieueffecten, veiligheidsbeleid, commerciële handel en recreatie. Sprekers waren onder meer oud-minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt en de voormalige opperbevelhebber van de Zweedse strijdkrachten, Sverker Goranson.

  26 april 2016 - 00:02