×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Buber-plaquette voor Zweedse koningin

  Koningin Silvia ontvangt prijs in Kerkrade

  Buber-plaquette voor Zweedse koningin

  De Zweedse koningin Silvia krijgt dit jaar de prestigieuze Martin Buber Plaquette, een jaarlijkse prijs voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor hun medemens. Koningin Silvia krijgt de prijs op 25 november in abdij Rolduc in Kerkrade, omdat ze zich inzet voor kinderen.


  Dat maakte de gemeente Kerkrade woensdag bekend. Koningin Silvia biedt met haar World Childhood Foundation zorg en hulp aan kinderen en hun moeders die op straat leven of misbruikt zijn, aldus de stichting Euriade. Deze stichting reikt de prijs sinds 2002 uit.

  Eerder waren onder meer Richard von Weizsäcker, Michail Gorbatsjov, prinses Irene en Garry Kasparov prijswinnaars.

  De prijs is vernoemd naar de filosoof Martin Buber (1878-1965), die zich inzette voor dialoog en respect voor elkaar.

  26 maart 2014 - 13:22