×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bezoek Haakon aan Kenia gaat niet door

  Wel naar Mozambique

  Bezoek Haakon aan Kenia gaat niet door

  De Noorse kroonprins Haakon reist volgende week niet af naar Kenia. De reden voor het annuleren van het bezoek is het overlijden van oud-president Daniel arap Moi op 4 februari.


  Bezoek uitgesteld

  Het bezoek van Haakon kan daardoor niet worden uitgevoerd zoals gepland en wordt daarom uitgesteld. De kroonprins reist volgende week wel af naar Mozambique. De bezoeken op 12 en 13 februari gaan gewoon door.

  LEES OOK:

  Baken van stabiliteit

  Moi overleed dinsdag op 95-jarige leeftijd in Nairobi. De pro-westerse president regeerde vanaf 1978 bijna een kwart eeuw en was een baken van stabiliteit in Afrika tijdens de Koude Oorlog. Ook hield hij met harde hand zijn etnisch verdeelde land in evenwicht, wat bijdroeg tot zijn ‘titel’ professor in de politiek.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  7 februari 2020 - 15:08