×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ari Behn wilde kinderboek uitbrengen met oudste dochter

  Verhoogde belangstelling voor zijn eerdere werken

  Ari Behn wilde kinderboek uitbrengen met oudste dochter

  Ari Behn werkte aan een kinderboek, samen met zijn oudste dochter Maud. Hij was al een eind op weg met de uitgave, aldus uitgever Arve Juritzen van de op eerste kerstdag overleden ex-echtgenoot van de Noorse prinses Märtha Louise.


  Het was de bedoeling dat Behn drie kinderboeken zou maken, bericht dinsdag Dagbladet. Juritzen wil niet zeggen of er voldoende materiaal is om het eerste boek alsnog uit te geven. “Ik wil daar nog helemaal niet over denken.”

  Ari Behn was zelf zeer enthousiast over het project, waarover hij twee jaar geleden vertelde in een interview. “Mijn oudste dochter is uitzonderlijk. Dat moet ik zeggen. Ze schildert en tekent op een niveau dat ver boven het mijne ligt dan toen ik veertien was.” Het was geweldig om met Maud (nu 16) te werken, zei Behn destijds.

  Belangstelling

  Sinds zijn zelf gekozen dood is er veel belangstelling voor zijn eerdere werk. Uitgever Juritzen weet niet of hij een nieuwe oplage uitbrengt van Behns laatste boek Inferno. Ook Behns zakenmanager wilde daar dinsdag niets over zeggen tegen Dagbladet. Schilderijen van Behn zijn, bij de galerieën die ze nog in voorraad hadden, uitverkocht. Zo meldde de Noorse omroep NRK eerder.

  In Oslo Domkirke, de kathedraal van de Noorse hoofdstad, is dinsdagmorgen een condoleanceregister neergelegd voor Ari Behn. Daar kan de bevolking tot donderdagmiddag terecht, en nogmaals in de nacht van donderdag op vrijdag, vóór de uitvaartdienst in dezelfde kerk op vrijdagmiddag. De dienst is voor iedereen toegankelijk en wordt rechtstreeks uitgezonden door de Noorse omroep NRK.

  2 januari 2020 - 14:21