70e verjaardag Carl Gustaf groots gevierd

De Zweedse koning Carl Gustaf wordt dit jaar zeventig en dat wordt groots gevierd. In aanloop naar zijn verjaardag op 30 april vinden bijna een week lang allerhande festiviteiten plaats. Het Zweedse hof maakte donderdag meer details bekend.

Het feestvieren begint op maandag 25 april met een seminar. Een dag later vindt in de Slottskyrkan, de kerk van het Koninklijk Paleis, een verjaardagsconcert plaats. Donderdag 28 en vrijdag 29 april worden recepties gehouden zodat gezagsdragers en organisaties de koning kunnen feliciteren. Vrijdagavond is er weer een concert, dit keer in het Noords museum.

Carl Gustaf begint zijn zeventigste verjaardag in de kerk. Zaterdagochtend 30 april woont hij in de Slottskyrkan een Te Deum, een dankdienst, bij. Vervolgens brengen militairen een eerbetoon aan de jarige koning en wordt Carl Gustaf toegezongen door een koor.

Donatie

Daarna reist de koninklijke familie naar het stadhuis, waar de stad Stockholm hun een lunch aanbiedt. ’s Middags is er een receptie voor regering, parlement en gouverneurs. Zaterdagavond is er een banket voor genodigden.

Het Zweedse hof maakte donderdag ook bekend wat Carl Gustaf graag voor zijn verjaardag wil hebben. De koning vraagt een ieder die hem iets wil geven een donatie te doen aan de Young Leadership Foundation. Die stichting werd in het leven geroepen ter ere van de zestigste verjaardag van de vorst.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen