×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 70e verjaardag Carl Gustaf groots gevierd

  Onder meer dankdienst en banket voor Zweedse koning

  70e verjaardag Carl Gustaf groots gevierd

  De Zweedse koning Carl Gustaf wordt dit jaar zeventig en dat wordt groots gevierd. In aanloop naar zijn verjaardag op 30 april vinden bijna een week lang allerhande festiviteiten plaats. Het Zweedse hof maakte donderdag meer details bekend.


  Het feestvieren begint op maandag 25 april met een seminar. Een dag later vindt in de Slottskyrkan, de kerk van het Koninklijk Paleis, een verjaardagsconcert plaats. Donderdag 28 en vrijdag 29 april worden recepties gehouden zodat gezagsdragers en organisaties de koning kunnen feliciteren. Vrijdagavond is er weer een concert, dit keer in het Noords museum.

  Carl Gustaf begint zijn zeventigste verjaardag in de kerk. Zaterdagochtend 30 april woont hij in de Slottskyrkan een Te Deum, een dankdienst, bij. Vervolgens brengen militairen een eerbetoon aan de jarige koning en wordt Carl Gustaf toegezongen door een koor.

  Donatie

  Daarna reist de koninklijke familie naar het stadhuis, waar de stad Stockholm hun een lunch aanbiedt. ’s Middags is er een receptie voor regering, parlement en gouverneurs. Zaterdagavond is er een banket voor genodigden.

  Het Zweedse hof maakte donderdag ook bekend wat Carl Gustaf graag voor zijn verjaardag wil hebben. De koning vraagt een ieder die hem iets wil geven een donatie te doen aan de Young Leadership Foundation. Die stichting werd in het leven geroepen ter ere van de zestigste verjaardag van de vorst.

  25 februari 2016 - 13:17