×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zwangerschap koningin Jetsun verloopt voorspoedig

  Koningspaar Bhutan verwacht eerste kindje

  Zwangerschap koningin Jetsun verloopt voorspoedig

  De zwangerschap van koningin Jetsun van Bhutan verloopt prima. Dat heeft het koningspaar woensdagmorgen laten weten middels een foto en een bericht op Facebook.


  "We zijn verheugd dat we iedereen kunnen vertellen dat Hare Majesteit in uitstekende gezondheid verkeert”, aldus de mededeling, waaraan werd toegevoegd dat de koning en koningin "uitkijken naar de geboorte van hun prins volgende maand.”

  Het koningspaar poseerde in de hoofdstad Thimpu in de eerste sneeuw van het seizoen. Op de achtergrond was het regeringscomplex en klooster Taschihho dzong zichtbaar, waar zich ook de troonzaal van het kleine Himalaya-koninkrijk bevindt.

  Koning Jigme Khesal Wangchuk (35) volgde in 2006 zijn vader op, die aftrad omdat hij na een regeertijd van 34 jaar vond dat een nieuwe generatie Bhutan moest leiden in de 21e eeuw. Koning Jigme huwde in 2011 met de tien jaar jongere Jetsun Pema. De koning maakte eind vorig jaar tijdens de viering van de zestigste verjaardag van zijn vader bekend dat er een troonopvolger wordt verwacht.

   

  Their Majesties, with a wonderful snow-covered Tashichhodzong in the background. Thimphu woke up to a beautiful white…

  Geplaatst door His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck op woensdag 20 januari 2016

   

  20 januari 2016 - 16:03