Image 14 850x0 1

Zo gaat het nu met prinses Latifa

Kun je prinses Latifa al-Maktoum nog herinneren? De BBC publiceerde eerder dit jaar heftige videoboodschappen van de prinses. De 35-jarige Latifa zou die stiekem hebben opgenomen. Ze vertelde over haar gevangenschap in een villa in Dubai. Daar zou ze zijn opgesloten na een poging per boot naar het buitenland te vluchten.

Maar het lijkt alsof het goed met haar gaat! Voor de eerste keer in een aantal maanden is er een teken van leven gegeven. Op een foto, die in handen is van Sky News, is de dochter van de emir van Dubai te zien in een winkelcentrum. Sindsdien was er niets meer van haar vernomen. Het kantoor van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten (OHCHR) noemde de beelden destijds “zeer zorgelijk videobewijs”. Het eiste snel duidelijkheid over de prinses van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder benadrukte de ambassade van de Emiraten dat Latifa thuis wordt verzorgd. Ze zou daar worden geholpen door haar familie en medische professionals. De berichtgeving over de prinses zou volgens de autoriteiten “geen recht doen aan de situatie waarin ze zich feitelijk bevindt”.

LEES OOK:

Prins William onthult waar hij troost vond na overlijden Diana

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen