Koning Opent Zonnepark Hollandia Nieuw Buinen

Willem-Alexander met corona-coupe op bordes?

De kappers willen het graag, maar doet de koning mee?

De aankomende ministersploeg lijkt gehoor te gaan geven aan de oproep van de Nederlandse kappers om maandag met een ‘coronacoupe’ op het bordes te gaan staan. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP onder een aantal aankomende bewindslieden.

De kappers riepen woensdag het kabinet Rutte IV op om niet met net geknipt haar op het bordes te verschijnen voor de traditionele foto. De Nederlandse kappers zijn door de lockdown al een maandje dicht. Een net geknipt kapsel zou een verkeerd signaal afgeven aan burgers en een schoffering van de kappers betekenen.

Potje met gel

Vertrekkend coronaminister Hugo de Jonge, straks minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, probeert ‘het met een potje gel een beetje in de plooi te krijgen’, zegt hij. ‘Maar ik vrees dat u ongeveer dit gaat aantreffen.’

ChristenUnie-prominent Carola Schouten, vicepremier in zowel Rutte III als IV en in het nieuwe kabinet minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, verscheen donderdag al met een opgefriste coupe bij het Logement waar Rutte gesprekken met zijn nieuwe ploeg voert. Ze had dat naar eigen zeggen zelf gedaan.

Schouten denkt dat zij haar haar maandag ‘even gaat föhnen ja, ik hoop dat dat nog wel mag. Hier en daar een beetje krultang helpt ook nog wel eens.’ CDA-politicus Hanke Bruins Slot, beoogd minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, liet donderdag weten dat ‘ik vanochtend al de indruk had dat mijn haar er keurig uitzag’.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laat donderdagmiddag weten zich nog te beraden op de vraag of koning Willem-Alexander zich met een ‘coronacoupe’ laat zien.

Bron: ANP

LEES OOK:

KAPPERS WILLEN MINISTERS MET ‘CORONACOUPE’ NAAST KONING

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.