×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wens keizer van Japan in vervulling tijdens driedaags bezoek

  Wens keizer van Japan in vervulling tijdens driedaags bezoek

  Het Japanse keizerpaar sloot zondag in Sapporo een driedaags bezoek af aan Japans grootste noordelijke eiland Hokkaido. Keizer Akihito en keizerin Michiko woonden een plechtigheid bij waarin werd herdacht dat 150 jaar geleden het hele eiland, dat ongeveer twee keer zo groot is als Nederland, onder één prefectuur werd gebracht, ook Hokkaido genaamd.


  Het keizerpaar is sinds vrijdag op pad. Aangezien de keizer volgend jaar aftreedt, was dit waarschijnlijk zijn laatste bezoek aan Hokkaido. Bij aankomst werd in Kitahiroshima eerst een boerderij bezocht waar mensen met een beperking sinds 2014 aan de slag kunnen, bijvoorbeeld door het inpakken van groenten of door te werken op het land. Er worden vijftien verschillende gewassen verbouwd, waardoor de boerderij 200 dagen per jaar producten kan verschepen. "U bent heel creatief”, zei Akihito tegen initiatiefnemer Takumi Takeuchi en zijn vrouw Ai.

  Zaterdag ging een aloude wens van de keizer in vervulling: een bezoek aan het afgelegen eilandje Rishiri, twintig kilometer ten noorden van Hokkaido. Het was het 55ste afgelegen eilandje dat het keizerpaar sinds de troonsbestijging van Akihito in 1989 bezocht en liefst was de keizer ook nog naar het nabijgelegen Rebunto gegaan, maar dat bleek logistiek onmogelijk.

  De visite aan het 6000 bewoners tellende Rishiri, dat oorspronkelijk in 2011 al op de kalender stond, duurde vier uur. Het keizerpaar kreeg onder meer uitleg over de plaatselijke zee-egel vangst en op het menu voor de lunch stond ook zee-egel.

  6 augustus 2018 - 10:16