Weer een protest tegen de Thaise koning

In de nacht van woensdag op donderdag hebben activisten met lichtprojecties op de Thaise ambassade in Berlijn gedemonstreerd tegen koning Vajiralongkorn. De Thaise koning brengt namelijk het grootste deel van het jaar door in het Duitse Beieren. Er werd aandacht gevraagd voor de schending van mensenrechten door het Thaise leger en de regering.

Dit was alweer de tweede keer deze week dat op deze manier door de organisatie PixelHelper werd geprotesteerd. Het gebeurde vorige week ook bij hotel Sonnenbichl in Garmisch-Partenkrichen waar de koning verblijft en bij het raadhuis in de Beierse gemeente. Bij de demonstraties werden dia’s geprojecteerd met teksten en foto’s van onder andere de koning.

De demonstranten willen graag dat Vajiralongkorn uit Duitsland vertrekt. De Thaise koning volgde in 2016 zijn vader op, maar hij verblijft al sinds 2007 voornamelijk in Duitsland. Tot nu toe was hij slechts vier dagen dit jaar in eigen land.

De afgelopen dagen is in Thailand ook met lichtprojecties geprotesteerd waarbij er aandacht werd gevraagd voor mensenrechten en democratie. Er zijn geen directe verwijzingen naar de koning gebruikt. Wie kritiek levert op de koning riskeert namelijk een gevangenisstraf van vijftien jaar.

Lees ook:

De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds.

Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen