Wauw! Zó veel cadeaus deelt de sultan van Brunei uit

Het Suikerfeest is natuurlijk iets waar moslims wereldwijd reikhalzend naar uitkijken. Na een maand van vasten en bezinning, een feest waar doorgaans het eten in overvloed aanwezig is en men elkaar beloont met cadeaus. Dat doet sultan Hassanal Bolkiah ook.

De 73-jarige vorst, sultan van Brunei in Zuid-Oost Azië, deelt maar liefst 21.545 cadeautjes uit aan zijn inwoners. Omgerekend komt dat erop neer dat zo’n 5% van de bevolking een presentje zal ontvangen. De sultan kijkt alvast vooruit naar het einde van de Ramadan.

Er zit nog een mooi verhaal achter de cadeaus, deze komen namelijk allemaal terecht bij mensen die het moeilijk hebben. Armen, weeskinderen, mensen in de bijstand en anderen in nood kunnen rekenen op een cadeau. Met uitdelen is een paar dagen geleden begonnen, het duurt nog een paar dagen voort.

Lees ook:

Bolkiah regeert al sinds 1967 in Brunei. Zijn persoonlijke vermogen wordt geschat op maar liefst 20 miljard euro. Waarschijnlijk kan hij de uitgave aan de ruim 21.000 cadeautjes dus best missen.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen