×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Waterloo-steek van Napoleon verkocht voor 350.000 euro

  Waterloo-steek van Napoleon verkocht voor 350.000 euro

  Een steek die de Franse keizer Napoleon op het slagveld van Waterloo heeft achtergelaten, is maandag in Lyon geveild. Een verzamelaar betaalde 350.000 euro voor het hoofddeksel, meldde het blad Point De Vue.


  Kenners hadden eerder voorspeld dat de steek circa 40.000 euro zou opbrengen. De hoed werd na de nederlaag van Napoleon in Waterloo meegenomen door de Nederlandse baron Arnout Jacques Van Zuijlen Van Nijevelt. Een particulier kreeg de steek in 1986 in eigendom en bood het maandag te koop aan.

  In 2014 leverde een ander hoofddeksel van Napoleon 1,8 miljoen euro op. Een Zuid-Koreaan legde dat bedrag op tafel.

  Europese legers versloegen op 18 juni 1815 het leger van Napoleon. Die werd verbannen naar het Britse eiland Sint-Helena, midden in de Atlantische Oceaan. Daar stierf hij in 1821.

  18 juni 2018 - 19:27