Waar is de Thaise koning eigenlijk tijdens de coronacrisis?

Wanneer de Thaise koning Vajiralongkorn zich houdt aan de maatregelen die zijn regering heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus, betekent dat dat hij de komende dagen niet mee kan doen aan een reeks plechtigheden op nationale feestdagen. De koning is namelijk nog steeds in Duitsland en hij zou eerst in quarantaine moeten wanneer hij in Bangkok aan zou komen.

Op en neer naar Thailand

Vorige maand vloog hij nog uit München, met een tussenstop in Zürich om zijn vrouw op te halen, om binnen 24 uur even op en neer naar Thailand te gaan voor wat ceremoniële klussen. Hij doneerde toen zelfs wat beschermingsmateriaal en medische apparaten aan een ziekenhuis, waar de Thaise media van hem uitvoerig aandacht aan moest besteden.

Onrust

Onder de Thai is al langer wat onrust door de schandalen van de koning, maar tijdens de coronacrisis wordt zijn afwezigheid alleen nog maar duidelijker. In het openbaar kan echter geen kritiek worden geuit, want op de belediging van de koning staat een gevangenisstraf van vijftien jaar. De Thai wordt wel steeds creatiever in het vinden van subtielere manieren. Zo werd bijvoorbeeld zijn foto op bankbiljetten doorgekrast en werd er op Twitter zogenaamd gepraat over acteurs in een Koreaanse televisieserie waarin een koning voorkomt.

Onzichtbaar?

Plechtigheden afzeggen, zoals op grond van de lockdownmaatregelen eigenlijk zou moeten, is geen optie omdat hij dan helemaal onzichtbaar is. Van de Thai hoeft de koning echter geen weerstand te vrezen. De bevolking heeft ten tijde van de crisis wel andere dingen aan het hoofd dan het aantal al of niet officiële bijvrouwen van Vajiralongkorn.

Lees ook:

En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds. Hij zou naar verluidt in een hotel in Garmisch-Partenkirchen verblijven met een hele rits aan maîtresses, die van hem allemaal een militaire rang zouden hebben gekregen en een nummer dat hun plek in het koninklijke harem aangeeft.

Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen