×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Masako voor het eerst in jaren bij tuinfeest

  Het gaat beter met de Japanse kroonprinses

  Video: Masako voor het eerst in jaren bij tuinfeest

  De Japanse kroonprinses Masako heeft voor het eerst in jaren weer een tuinfeest van het keizerspaar bijgewoond. Masako was in oktober 2003 voor het laatst bij een tuinfeest van haar schoonouders keizer Akihito en keizerin Michiko.


  Vooraf zei het Japanse hof dat Masako enkel aan de openingsceremonie deel zou nemen, maar donderdag besloot de kroonprinses zich toch onder de ongeveer tweeduizend gasten te begeven. Masako verscheen in een amarantkleurig mantelpak met bijpassende hoed aan de zijde van haar echtgenoot kroonprins Naruhito.

  Masako heeft al jaren gezondheidsproblemen. Ze heeft moeite met de strikte regels van het keizerlijke hof, en is door de aanpassingsproblemen depressief geworden en grotendeels uit beeld verdwenen. De laatste jaren verschijnt ze weer vaker in het openbaar. In 2013 kwam de kroonprinses samen met haar man naar Nederland voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Dat was haar eerste officiële buitenlandse reis in elf jaar.

  Akihito en Michiko houden twee keer per jaar, in het voor- en in het najaar, een tuinfeest bij het Akasaka paleis in Tokio. Japanse beroemdheden, beleidsmakers en mensen die iets belangrijks hebben gedaan voor Japan krijgen de gelegenheid de keizerlijke familie te ontmoeten.

  13 november 2015 - 09:39