×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Emotionele Máxima en Letizia

  Innige omhelzing met keizerin Masako

  Video: Emotionele Máxima en Letizia

  Keizerin Masako uit Japan heeft een speciale relatie met koningin Máxima en koningin Letizia van Spanje. Ze gaven elkaar een innige en emotionele omhelzing na de plechtigheid waarbij Naruhito en Masako officieel als keizer en keizerin waren ingehuldigd. De twee koninginnen hadden zich het lot van Masako erg aangetrokken.

  De huidige keizerin had jarenlang een depressie vanwege het strenge protocol aan het Keizerlijke Hof. In feite bepaalt de hofhouding alles voor de leden van het keizerlijke huis. Máxima en Letizia hebben Masako daar beiden mee geholpen. De hoop is dat Naruhito en Masako iets aan het verstikkende protocol kunnen veranderen, nu ze keizer en keizerin zijn. Met hun knuffels en kusjes en lijken Máxima en Letizia de keizerin veel complimenten te hebben gegeven. Masako begroette ook het Maleisische koninklijke paar, de koning en koningin der Belgen en de koning en koningin van Bhutan. Alle koninginnen droegen een diadeem. Koningin Máxima koos voor de diamanten bandeau. Het heeft een totaal van 65 karaat aan diamanten. Keizerin Masako droeg de Meiji-tiara, net als alle keizerinnen in meer dan een eeuw. De tiara lijkt een beetje op de Girls Of Great Britain-tiara, eigendom van koningin Elizabeth. Koningin Mathilde koos voor de Negen Provincies Diadeem die aan haar echtgenoot grootmoeder koningin Astrid (1905-1935) werd gegeven op haar huwelijk met Leopold III, koning van de Belgen. Jetsun Pema, de koningin van Bhutan, koos voor een kleine gouden diadeem met diamanten, terwijl koningin Tunku Azizah van Maleisië koos voor de grootste uit haar collectie.

  25 oktober 2019 - 11:21