×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verkeershinder door wereldleiders in Japan

  Tokio neemt afscheid na inhuldigingsfestiviteiten

  Verkeershinder door wereldleiders in Japan

  Het verkeer in Tokio zal donderdag hinder ondervinden van de grote uittocht van de staatsgasten bij de inhuldigingsfestiviteiten voor keizer Naruhito. Overal in de stad hangen posters en staan waarschuwingen op schermen vanwege de afsluiting van belangrijke doorgaande wegen tussen het centrum van de hoofdstad en de twee internationale vliegvelden Haneda en Narita.

  Een aantal genodigden was woensdag al vertrokken, zoals het Spaanse koningspaar dat vanuit Tokio naar Seoul vertrok voor een eerder al gepland maar toen uitgesteld staatsbezoek aan Zuid-Korea. Andere gasten gebruikten het verblijf in Japan voor onderling politiek overleg en ontmoetingen met de Japanse premier Shinzo Abe. Die ontving de afgelopen dagen de halve wereld, onder wie ook de koningen van Spanje en Bhutan.

  Abe was woensdagavond tevens gastheer in het hotel New Ortani bij een diner met Japanse culturele elementen zoals traditioneel drama als Kabuki en Noh. De acteur Nomura Mansai, die ook is belast met de openings-en sluitingsplechtigheden van de Olympische- en Paralympische Spelen volgend jaar in Tokio, had de opdracht gekregen een balans te vinden tussen Japanse tradities en toegankelijkheid van het spektakel voor de buitenlandse genodigden.

  24 oktober 2019 - 13:33