×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verjaardag Vajiralongkorn nu een feestdag

  Verjaardag Vajiralongkorn nu een feestdag

  Met het aantreden van koning Vajiralongkorn hebben de Thai er per saldo één nationale feestdag bijgekregen. Het kabinet maakte bekend dat twee vrije dagen aan de kalender zijn toegevoegd en dat één vrije dag is afgevallen door het overlijden vorig jaar van koning Bhumibol.


  De verjaardag van koning Vajiralongkorn op 28 juli is nu een feestdag. De sterfdag van zijn vader, 13 oktober, is eveneens als nationale dag op de kalender gezet. Op die manier krijgen de Thai de gelegenheid de geliefde 'vader des vaderlands' op gepaste wijze te eren.

  Afvaller is 5 mei, de dag waarop in 1950 koning Bhumibol werd gekroond. Wellicht dat daar nog een feestdag voor in de plaats komt wanneer koning Vajiralongkorn is gekroond. Een datum voor die plechtigheid is nog niet bekendgemaakt. Eerst moet in oktober het stoffelijk overschot van zijn vader worden gecremeerd.

  12 april 2017 - 10:11