Pexels Photo 610383

Vergoeding voor beugel of ooglidcorrectie, hoe zit dat nou?

Het was onlangs weer in het nieuws dat beugels nog steeds gretig aftrek vinden, onder zowel kinderen als volwassenen. Het is wachten op de hoos aan ooglidcorrecties en botox-behandelingen. De ziektekostenverzekeraar kan zich schrap zetten. 

Ondanks de hype als het gaat om de body positivity accepteren veel mensen nog altijd niet hun eigen lijf. Vetrolletjes, rimpels, een scheve tand of een minder rechte neus laat een grote groep mensen maar wat graag corrigeren.

In veel gevallen moet daar flink voor worden gespaard. Alleen in medische gevallen, bij een ernstig gezichtsveldbeperking vergoedt de ziektekostenverzekering uit de basisverzekering de ooglidcorrectie. Botox behandelingen worden louter vergoed als er sprake is van hyperhidrosis. Dat is het overmatig zweten van de oksels. Een aandoening die het dagelijkse leven beperkt.

In november is het weer zover dat we kunnen overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar of onze ziektekostenverzekering kunnen wijzigen, evenals de aansluitende tandartsverzekering. Aan bovenstaande vergoedingen zal niet veel veranderen. Toch lijkt het ieder jaar zinvol om de lijst met vergoedingen even door te nemen en af te stemmen op wat je mogelijk in het nieuwe jaar aan ziektekosten tegen kunt komen. Het blijft een beetje koffiedikkijken, maar het loont de moeite.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen