×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vajiralongkorn morgen benoemd tot koning van Thailand

  Vajiralongkorn morgen benoemd tot koning van Thailand

  De Thaise kroonprins Maha Vajiralongkorn wordt donderdag formeel benoemd tot nieuwe koning van Thailand. De 64-jarige Vajiralongkorn volgt koning Bhumibol op, die in oktober op 88-jarige leeftijd overleed.


  Vajiralongkorn had de bevestiging kort na het overlijden van de immens populaire koning uitgesteld, omdat hij met het volk wilde rouwen.

  De formele kroning van Vajiralongkorn volgt pas eind volgend jaar, in een ceremonie met rituelen uit het boeddhisme en het brahmanisme. Dan krijgt hij onder meer een paraplu met negen baleinen, symbool van de koninklijke macht. Daarnaast is er een rituele wassing en krijgt de koning negen kannen met water van achttien verschillende plekken in Thailand.

  Vajiralongkorn verzamelt na donderdag naar verwachting een eigen groep van adviseurs om zich heen. Daarmee vervangt hij de veelal stokoude adviseurs van zijn vader, van wie de 96-jarige Prem Tinsulanonda na Bhumibols dood tijdelijk regent was.

  30 november 2016 - 20:20