brand griekenland bosbranden

Update Griekse branden: royal bezittingen verloren gegaan

Je las bij ons vorige week dat het vuur in Griekenland ook op landgoed Tatoi flinke schade heeft aangericht. Een deel van het bos ging in vlammen op, maar nu blijken ook opgeslagen kostbaarheden van de Griekse royals verloren te zijn gegaan. We hebben een update voor je.

Onder meer in containers die waardevolle spullen bevatten, is de schade groot. Het gaat om zeker 2 containers, plus een aantal gebouwen die ook op het terrein staan en als verloren moeten worden beschouwd. Dit alles meldt de Griekse krant Kathimerini. Eerder al bedankte de Griekse kroonprins de brandweer voor alle inzet.

Toen de branden ‘in aantocht’ waren, besloot het Ministerie van Cultuur al om duizenden bezittingen weg te halen en veilig te stellen. Gekozen werd toen juist voor opslag in de genoemde containers. Deze bleken echter niet bestand tegen de vlammen. Specifieke details over wat de containers bevatten worden niet gegeven. Landgoed Tatoi heeft nog een aantal gebouwen die gespaard zijn gebleven, maar bijvoorbeeld het personeelsgebouw is volledig uitgebrand. Het paleis zelf – dat nota bene gerenoveerd wordt – is nog in tact.

Verdrietig genoeg bereikte het vuur ook de koninklijke begraafplaats, al is nog niet bekend of en zo ja, hoeveel schade de branden daar hebben aangericht.

Op deze foto van ANP is goed te zien hoe het vuur een ravage aanrichtte

Tatoi Griekenland Bosbranden Augustus 2021 Anp

LEES OOK:

Man van Eugenie mikpunt van Britse roddelpers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA