×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitvaart Franse prins in Dreux

  Uitvaart Franse prins in Dreux

  Het stoffelijk overschot van de vorig weekeinde overleden prins François van Orléans wordt zaterdag bijgezet in de 'Chapelle royale' in Dreux, naast de graftombes van zijn grootouders, de graaf en gravin van Parijs. Voorafgaand aan de bijzetting is er een requiemmis in dezelfde kapel, waar prins François na zijn geboorte in februari 1961 ook is gedoopt.


  François was de oudste zoon van de huidige graaf van Parijs, de titel die de troonpretendent uit het voormalige koningshuis Orléans doorgaans gebruikt omdat 170 jaar na het verdrijven van de laatste Orléans-vorst het door zijn aanhangers gebruikte 'koning Henri VII' wat ongemakkelijk klinkt.

  Als oudste was François voorbestemd om zijn vader op te volgen, ware het niet dat hij vanaf zijn geboorte geestelijk gehandicapt was. Dit doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap geïnfecteerd werd met toxoplasmose, een door katten overgedragen parasiet die voor ernstige afwijkingen kan zorgen bij een zwangerschap. Prins François, die zijn hele leven in een instelling verbleef, werd in 1981 door zijn grootvader dan ook uitgesloten van de theoretische troonopvolging.

  5 januari 2018 - 17:03