×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise Prinses stelt zich verkiesbaar

  Prinses Ubolratana wil premier worden

  Thaise Prinses stelt zich verkiesbaar

  De oudste zus van de Thaise koning Maha Vajiralongkorn wil premier van Thailand worden. Prinses Ubolratana heeft zich gemeld als kandidaat voor de partij Thai Raksa Chart, die banden heeft met de populistische partij van de verdreven ex-premier Thaksin Shinawatra.


  Haar kandidatuur moet nog worden goedgekeurd door een speciale verkiezingscommissie. In Thailand zijn op 24 maart verkiezingen.

  Prinses Ubolratana

  De 67-jarige Ubolratana deed in 1972 afstand van haar titel toen ze trouwde met een Amerikaan, die ze had ontmoet tijdens haar studie wiskunde en biochemie in de VS. In 1998 scheidde ze van hem en verhuisde terug naar Thailand. Daar kreeg ze weer de titel prinses.

  Bezwaar

  Ze is bekend als actrice en zangeres en is zeer aanwezig op sociale media, onder meer als antidrugsactiviste. Ubolratana is het oudste kind van de in 2016 overleden koning Bhumibol.

  Deskundigen verwachten dat het voor andere kandidaten moeilijk zal worden het tegen Ubolratana op te nemen. Thailand kent een strenge wet tegen majesteitsschennis, en hoewel Ubolratana daar niet onder valt, zal kritiek op haar toch kunnen worden gezien als kritiek op haar broer, de koning.

  Een kleine, pro-militaire partij heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen haar kandidatuur. Die zou in strijd zijn met een wet die politieke partijen verbiedt het koningshuis te gebruiken voor campagnedoeleinden.

  8 februari 2019 - 11:36