×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise kroonprins bij vergadering militaire machthebbers

  Maha Vajiralongkorn vertegenwoordigde vader bij ceremonie

  Thaise kroonprins bij vergadering militaire machthebbers

  De Thaise kroonprins Vajiralongkorn was donderdag aanwezig bij een ceremonie van de militaire machthebbers in Thailand. De kroonprins las een koninklijk besluit voor tijdens de eerste vergadering van de National Legislative Assembly.


  De vergadering is het beginpunt van de tweede fase in het stappenplan van de militairen om van Thailand een democratie te maken. De bijeenkomst vond plaats in de troonzaal genaamd Ananta Samakhom in het Dusitpaleis. Aanwezig waren onder anderen legergeneraal Prayuth Chan-ocha en 197 andere leden.

  De Thaise koning ontving onlangs nog generaal Prayuth Chan-ocha in zijn paleis in de kustplaats Hua Hin. Prayuth Chan-ocha regeert het land sinds kort als hoofd van de militaire raad. Het Thaise leger greep in mei de macht na bijna 7 maanden van politieke onrust. Ze willen dat de stabiliteit terugkeert in Thailand. De coupplegers hebben een terugkeer naar een democratie beloofd, maar pas nadat het politieke systeem ingrijpend is hervormd.

  De Thaise kroonprins kwam namens zijn vader koning Bhumibol naar de vergadering. Woensdag werd bekend dat de 86-jarige koning terug is in het ziekenhuis dat hij vorig jaar na een jarenlang verblijf verliet. Hij ondergaat in het ziekenhuis een medische controle, zo heeft het paleis laten weten.

  7 augustus 2014 - 13:32