Thaise koning weer in ziekenhuis

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej keert terug naar het ziekenhuis in Bangkok dat hij vorig jaar na een jarenlang verblijf verliet. Dit heeft het paleis woensdag bekendgemaakt.

De 86-jarige koning ondergaat in het ziekenhuis een medische controle, zo valt te lezen in de verklaring. Er staan geen details in over de gezondheid van koning Bhumibol. Evenmin wordt gemeld hoelang de vorst in het hospitaal moet blijven.

Koning Bhumibol is de langstzittende monarch ter wereld en regeert al sinds 1946. In 2009 werd hij met een longinfectie opgenomen in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok, waar hij tot augustus 2013 bleef. De koning leefde 4 jaar lang in een speciale kamer van het ziekenhuis en liet zich er behandelen voor meerdere kwalen.

Koning Bhumibol komt tegenwoordig nog maar nauwelijks in het openbaar. Hij woont in het Klai Kangwon-paleis in de kustplaats Hua Hin ten zuid-westen van de hoofdstad Bangkok. Daar ontving hij pas geleden nog generaal Prayuth Chan-ocha die het land sinds kort regeert als hoofd van de militaire raad. Het Thaise leger greep in mei de macht na bijna 7 maanden van politieke onrust.