×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning weer in ziekenhuis

  Bhumibol Adulyadej (86) ondergaat medische controle

  Thaise koning weer in ziekenhuis

  De Thaise koning Bhumibol Adulyadej keert terug naar het ziekenhuis in Bangkok dat hij vorig jaar na een jarenlang verblijf verliet. Dit heeft het paleis woensdag bekendgemaakt.


  De 86-jarige koning ondergaat in het ziekenhuis een medische controle, zo valt te lezen in de verklaring. Er staan geen details in over de gezondheid van koning Bhumibol. Evenmin wordt gemeld hoelang de vorst in het hospitaal moet blijven.

  Koning Bhumibol is de langstzittende monarch ter wereld en regeert al sinds 1946. In 2009 werd hij met een longinfectie opgenomen in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok, waar hij tot augustus 2013 bleef. De koning leefde 4 jaar lang in een speciale kamer van het ziekenhuis en liet zich er behandelen voor meerdere kwalen.

  Koning Bhumibol komt tegenwoordig nog maar nauwelijks in het openbaar. Hij woont in het Klai Kangwon-paleis in de kustplaats Hua Hin ten zuid-westen van de hoofdstad Bangkok. Daar ontving hij pas geleden nog generaal Prayuth Chan-ocha die het land sinds kort regeert als hoofd van de militaire raad. Het Thaise leger greep in mei de macht na bijna 7 maanden van politieke onrust.

  6 augustus 2014 - 13:44