2020 10 02 1

Thaise koning mist uitreiking eredoctoraat aan dochter

De Thaise koning had het eredoctoraat graag persoonlijk uitgereikt aan zijn talentvolle dochter prinses Sirivannavari, maar Vajiralongkorn was helaas verhinderd om de plechtigheid aan de Chulalongkorn-universiteit bij te wonen.

Wat er niet bij werd vertelt is dat de koning in Duitsland woont en daarom niet aanwezig was. De uitreiking werd nu overgenomen door prinses Sirindhorn, een zus van de Thaise vorst. De 33-jarige prinses Sirivannavari kreeg een eredoctoraat in design voor haar rol bij de promotie van Thaise mode. “Zij is een genie in de fijne- en toegepaste kunst en ze heeft het leven van de burgers verbeterd”, aldus de universiteit. “Ze wordt ook wereldwijd erkend en geprezen voor het ontwerpen van kleding en accessoires.” In Thailand is het normaal gesproken een gebruik dat leden van de koninklijke familie – en dan het liefst de koning zelf – de afstudeerceremonie van universiteiten bijwonen en de diploma’s uitreiken. 

Bij de plechtigheid droeg de prinses een mondkapje, net als de meeste aanwezigen op haar nichtje prinses Sirivannavari na. Die had haar bescherming afgedaan voor de overhandiging van haar eredoctoraat van de kunstfaculteit als erkenning van haar enorme talent, haar steun voor kunstnijverheid en vakmanschap en haar modemerk.

LEES OOK:

Prins William heeft zelfspot in voorwoord kookboek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.