Thailand Royalty

Thaise koning heeft bijzonder cadeau voor bijvrouw

Koning Vajiralongkorn van Thailand heeft een bijzonder verjaardagscadeau in petto voor zijn ‘nobele gezellin’ Sineenat ‘Koi’ Wongvajirapakdi. Hij staat op het punt haar een koninklijke titel te geven, mogelijk zelfs die van koningin. De bijvrouw van de koning is aanstaande dinsdag jarig en wordt dan 36 jaar.

De geruchten gaan al wekenlang rond op sociale media. Volgers van het koningshuis hebben van het paleis te horen gekregen dat er een belangrijke mededeling aan zit te komen. Zaterdag meldde de in het Thaise koningshuis gespecialiseerde journalist Andrew MacGregor Marshall dat de koning inderdaad van plan zou zijn om Sineenat tot tweede koningin te maken, naast zijn eerste echtgenote koningin Suthida.

Vajiralongkorn liet zich de afgelopen weken opvallend vaak zien met Sineenat, terwijl Suthida buiten beeld bleef. Hij bracht met zijn bijvrouw zelfs een bezoekje aan de gevangenis, waar zij pas eind augustus door hem uit was bevrijd. Sineenat was in 2019 namelijk gestraft voor ongehoorzaamheid en ijverzucht en opgesloten in een vrouwengevangenis in Bangkok. Afgelopen zomer echter kreeg ze eerherstel en sindsdien verschijnt ze regelmatig aan de zijde van Vajiralongkorn. Hij is de eerste Thaise koning in meer dan een eeuw die meerdere vrouwen aan zijn zijde heeft. Volgens waarnemers is er binnen het paleis en binnen de koninklijke familie veel verzet tegen Sineenat en tegen de plannen van de koning.

LEES OOK:

Wow! William en Kate krijgen gezinsuitbreiding

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen